Online prezentáció készítő – Slides.com
Hamarosan fogok tartani egy előadást az SVG képformátumról és az ebben rejlő lehetőségekről. Ehhez pedig a Slides.com segítségével csináltam prezentációt

Hamarosan fogok tartani egy előadást az SVG képformátumról és az ebben rejlő lehetőségekről. Elég sok mindent akarok belesűríteni, kezdve a vektor kontra pixel kérdéstől az SVG és JS alapú animációkig. Demó is lesz bőven szóval kellett egy jó felület, amin minden működik egyszerű és funkcionális.

Slides.com

Kellett tehát találni valamilyen prezikészítő cuccot, amibe be lehet illeszteni Codepen pen-eket. Az első gondolatom, hogy csinálok egy saját oldalt, egy sandbox-ot és ott csinálom meg a prezit is. Ez ment volna fel Github pages-re és win! Erre is van rengeteg lehetőség: a reveal.js pl ugyan az kinézetre mint a Slides.com csak ez maga a js library. Ott van még a deck.js, vagy az impress.js is amivel már szinte prezi.com minőségű dolgokat művelhetünk. Ami miatt mégis a Slides.com mellett kötöttem ki az az egyszerűsége és persze, hogy beépített előadói nézete van. Plusz a Codepen-es demóimat is egyszerűen be tudom illeszteni egy iframe-be. Gyorsan átköltöztettem a sandbox-om Codepen-re és bele is fogtam a prezikészítésbe.

A Slides előnye még, hogy a felhőben van. Free account-tal 250 MB tárhelyet kap az ember. Természetesen minden eszközön működik és mobilon slide-olni is lehet. Szerkeszthetjük a CSS-t is és ízléses beépített animációk vannak.

slides

Szerkesztő felület

A szerkesztő felületen tényleg csak a legszükségesebb funkciókkal találkozhatunk. Ez nem is baj, mert nekem mindig tetszettek a tök egyszerű, funkcionális prezentációk. Szerencsére a videókat lehet loop-olni és van autoplay funkció is, nem kell külön klikkelni majd előadás közben. Én a Youtube linkeléssel nem törődtem, mert nem működött az autoplay. Tömörítettem a videókat és 720p-ben mentek is felfele, így direktben minden működik.

Slides

Előadói nézetben megnyílik egy második böngésző, amit majd kitehetünk a projektorra. Egy másik menő funkció a live prezentáció. Ennél kapunk egy linket és ha ezt megnyitják a barátaink akkor tudjuk nekik mutogatni real time. Összegzés Természetesen van pár érdekes dolog, ami úgymond nem nem növeli a user experience-t. 🙂 Pl hogy nem lehet egyszerre kijelölni több elemet és animációt alkalmazni rájuk. Az ilyen kis bakik ellenére úgy gondolom, hogy nagyon szuper online prezentáció készítő a Slides. Érdemes egy próbát tenni vele, a kockák nagyon szeretik.

Végül ha érdekel a téma nézd meg a slide-ot!

Sajnos egy promo :(

Egyedi Üzleti Weboldalakat készítek

Teljes szolgáltatás a drótváz tervezéstől a látványterven át az új weboldalad felépítéséig
Reszponzív Weboldal készítés Blog
Reszponzív Weboldal készítés
Reszponzív Weboldal készítés Blog

Ezek is érdekesek lehetnek

Product / UX Designer Roadmap

Product / UX Designer Roadmap

Az Inspired című könyvből tudjuk, hogy a roadmapok mégse segítenek annyira. Én azért csináltam egy UX Designer roadmap-ot magamnak.

Design System

Design System, UI kit és miegymás 📐✏️

A CodersRank.io-nál az első dolgunk az volt, hogy elkezdtünk építeni egy UI Kitet, hogy könnyítsünk és gyorsítsunk a jövőbeli termékfejlesztésen. Erről tartok most egy kis beszámolót!

Dual Track Design termékfejlesztés

A Dual Track design termékfejlesztés

Az elmúlt időszakban többször megpóbáltunk újabb folyamatokat kipróbálni a termékfejlesztésben. Ezen kívül folyamatosan keresem én is az új ötleteket. Most valami mix van a fejemben Design Thinking Agile és Leanből. Ez a Dual Track Design!

Miben segíthetek?

Oopsz.. Ez a csomagom még kidolgozás alatt van

Számomra egy értékes visszajelzés, hogy rákattintottál a gombra. Ha érdekel ez a szolgáltatásom lépj kapcsolatba velem, hogy egyeztethessünk a részletekről.

Néhány kérdés mielőtt belevágunk!

Ajánlat kérés