Online prezentáció készítő – Slides.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hamarosan fogok tartani egy előadást az SVG képformátumról és az ebben rejlő lehetőségekről. Elég sok mindent akarok belesűríteni, kezdve a vektor kontra pixel kérdéstől az SVG és JS alapú animációkig. Demó is lesz bőven szóval kellett egy jó felület, amin minden működik egyszerű és funkcionális.

Slides.com

Kellett tehát találni valamilyen prezikészítő cuccot, amibe be lehet illeszteni Codepen pen-eket. Az első gondolatom, hogy csinálok egy saját oldalt, egy sandbox-ot és ott csinálom meg a prezit is. Ez ment volna fel Github pages-re és win! Erre is van rengeteg lehetőség: a reveal.js pl ugyan az kinézetre mint a Slides.com csak ez maga a js library. Ott van még a deck.js, vagy az impress.js is amivel már szinte prezi.com minőségű dolgokat művelhetünk. Ami miatt mégis a Slides.com mellett kötöttem ki az az egyszerűsége és persze, hogy beépített előadói nézete van. Plusz a Codepen-es demóimat is egyszerűen be tudom illeszteni egy iframe-be. Gyorsan átköltöztettem a sandbox-om Codepen-re és bele is fogtam a prezikészítésbe.

A Slides előnye még, hogy a felhőben van. Free account-tal 250 MB tárhelyet kap az ember. Természetesen minden eszközön működik és mobilon slide-olni is lehet. Szerkeszthetjük a CSS-t is és ízléses beépített animációk vannak.

slides

Szerkesztő felület

A szerkesztő felületen tényleg csak a legszükségesebb funkciókkal találkozhatunk. Ez nem is baj, mert nekem mindig tetszettek a tök egyszerű, funkcionális prezentációk. Szerencsére a videókat lehet loop-olni és van autoplay funkció is, nem kell külön klikkelni majd előadás közben. Én a Youtube linkeléssel nem törődtem, mert nem működött az autoplay. Tömörítettem a videókat és 720p-ben mentek is felfele, így direktben minden működik.

Slides

Előadói nézetben megnyílik egy második böngésző, amit majd kitehetünk a projektorra. Egy másik menő funkció a live prezentáció. Ennél kapunk egy linket és ha ezt megnyitják a barátaink akkor tudjuk nekik mutogatni real time. Összegzés Természetesen van pár érdekes dolog, ami úgymond nem nem növeli a user experience-t. 🙂 Pl hogy nem lehet egyszerre kijelölni több elemet és animációt alkalmazni rájuk. Az ilyen kis bakik ellenére úgy gondolom, hogy nagyon szuper online prezentáció készítő a Slides. Érdemes egy próbát tenni vele, a kockák nagyon szeretik.

Végül ha érdekel a téma nézd meg a slide-ot!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Egyedi Üzleti Weboldalakat készítek

Teljes szolgáltatás a drótváz tervezéstől a látványterven át az új weboldalad felépítéséig
Reszponzív Weboldal készítés Blog
Reszponzív Weboldal készítés
Reszponzív Weboldal készítés Blog

Ezek is érdekesek lehetnek

2021 tervek

2021-es tervek

Nos először is boldog és sikerekben gazdag új évet kívánok minden eddigi ügyfelemnek és olvasómnak! 🙂🥂
Az első részben inkább pénzügyekről írok a második részben pedig tervekről.

Miben segíthetek?

Néhány kérdés mielőtt belevágunk!

Ajánlat kérés