WordPress időpontfoglaló rendszer: MEGOLDVA!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Az utóbbi időben nem írtam a blogra, mert készültem nektek egy is meglepetéssel! 🎁 A világot nem fogja megváltani, de talán nagy segítség lesz a COVID idején azoknak, akik automatizálni akarják munkafolyamataikat egy időpontfoglaló rendszerrel.

A január és a február egy része is kutatással telt, mert szerettem volna egy olyan rendszert, ami

 1. Széles körben elérhető
 2. Egy speciális igényt elégít ki
 3. Mégis sok vállalkozás magára tudja szabni

Az ötlet már rég érlelődött bennem, hogy meg kéne valósítani ezt WordPress alatt, de valami mindig fontosabb volt. Végül a kezdőlökést egy ügyfelem adta. Így belevágtam egy olyan megoldás keresésébe és integrálásába, ami megoldást nyújthat az ügyfeleid időpontfoglalás menedzselésére és nem kell érte folyamatosan havi díjat fizetned.

Miért az időpontfoglaló?

Próbálok mindig nyitott füllel dolgozni és beszélgetni, hogy meghalljam azokat az igényeket, amik vagy rosszul vagy egyáltalán nincsenek kielégítve. A fent említett témakör ilyen volt.

Egy kis kutatás után arra jöttem rá, hogy ez egy olyan témakör, amit széleskörűen lehet alkalmazni. Nemcsak magánorvosok, ügyvédek, személyi edzők és tanácsadók tudják használni. Vállalkozásra tudjuk szabni legyen szó:

 • Ügyvédi irodáról több munkatárssal
 • Magán tanárokról
 • Orvosi rendelőkről
 • Co-working helyiségekről
 • Autós iskolákról
 • Szépségszalonról

A rendszer fel van készítve bankkártyás fizetésre, megújuló vásárlásokra és egyedi kupon akciókra is. Így, ha közeleg a Black Friday nem kell aggódnod, te is tudsz boostolni az üzleteden akár kuponokkal, akár egyedi ingyenes letölthető tartalommal, mint például egy ingyenes ebook.

Geekbee hosting

És ha már a megnövekedett foglalási számokat nem bírja a szervered, az oldalad a Geekbee direkt WordPress-re optimalizált prémium szerverein is hostolhatjuk!

A Geekbee-vel egy csomót agyaltunk, hogy tudnánk együtt növelni a WordPress oldalak minőségét és biztonságát. Végül az lett az eredmény, hogy az éves hosting díjat 20% kedvezménnyel tudom számotokra biztosítani új weboldal esetén: havi $24-ért.

Igen tudom, a Geekbee nem a legolcsóbb WordPress tárhely a világon, de jobb ha tudod, hogy amit ajánlanak az szinte egyedülálló. Egyből felskálázható szerver, szerver szintű biztonsági szolgáltatás és verziókövetés, hogy sose legyen szolgáltatás kiesés egy rossz fejlesztés miatt!

Erről az együttműködésről később majd olvashattok a blogon! 😉

Ha esetleg túl drágának találod, az Mhosting még mindig ott van egy lehetséges megoldásnak.

Miért WordPress?

2003-ban született meg, egy egyszerű blog motorként és mára a web 40%-át WordPress hajtja!
A népszerűsége az egyszerűségében rejlik:

 • Egyszerű telepíteni és használni
 • Nagyfokú testreszabhatóság
 • Te birtoklod a tartalmadat
 • Flexibilis lehetőségek, akár webshopra akár sales page-re van szükséged
 • Hatalmas közösség van mögötte, így mindig kaphatsz segítséget
 • Ingyenes

Természetesen sokan ellenzik a WP használatát, amit meg is tudok érteni. Sok biztonsággal kapcsolatos támadás éri, de én úgy gondolom, hogy ha okosan választjuk meg a projektet, akkor nem lesz baj.

Azt kell észben tartani, hogy ez egy nyílt rendszer és ha nem megfelelően használjuk, az okozhat biztonsági problémát. De egy pár szabály betartásával sok bosszúságtól megóvhatjuk magunkat.

 • Ne telepítsünk akármilyen plugin-t az oldalunkra, nézzünk utána kik fejlesztik és hogy. Milyen az értékelés és a vélemény róla.
 • Tartsuk tisztán és rendezetten az oldalt. Ne legyenek rajta felesleges plugionok és tartalom.
 • Mindig frissítsünk, mert nem hiába jön hozzá új patch! Ez persze igaz a használt plugin-okra is.

Fun Fact: tudod kik használnak még wordpress-t?

Facebook Newsroom, Techcrunch,
Walt Disney, The Rolling Stones, Mozilla, Angry Birds, Whitehouse.gov, Microsoft News, Sony Music, The New York Times

Hogyan működik az időpontfoglalás?

Két részre bontanám ezt a folyamatot. Az első egy egyedi tervezésű weboldal, amiről már korábban olvashattatok itt a blogon. A másik lesz nekünk érdekesebb most, az időpontfoglalás rendszer integrálása. Maga a felület egy egyszerű két oszlopos modulként fog megjelenni a weboldalon.

Uithings.hu időpontfoglalás rendszer

A felhasználó egy teljesen egyszerű folyamatot kattintgat végig, amíg eljut a fizetéshez. Ez persze opcionális, de megoldható, hogy PayPal, Stripe fizetést vagy épp bármilyen WooCommerce-hez elérhető fizetési rendszert integráljunk. Szóval itt akár Simplepay vagy Barion fizetésről is lehet szó. Természetesen az egész időpontfoglalás mobil eszközökre is optimalizált!

Időpontfoglalás menete

Ezután az ügyfél és te is megkapod az általad meghatározott automatikus email üzenetet az adatokkal.
Lehetőségünk van Zoom integrációra, ami beleteszi az email-be az online meeting linkjét. Ezt le tudjuk jelszavazni, így a generált jelszó is ott lesz az email-ben. Hasonló a helyzet a Google naptárral is, ha bejön egy foglalás, akkor bekerül a naptárba.

A WordPress admin bejelentkezést követően egy Dashboardon (irányítópulton) kaphatsz részletes információkat a foglalásokról, több időintervallumra visszatekintve. Azonnal láthatod, hogy ki fizette be a konzultációd díját és ki nem.
Az oldal rendszerezi a meglévő és új ügyfeleidet, így bármikor visszakeresheted őket.

Uithings egyedi weboldal Online Időpontfoglalás

Az admin felületen keresztül tudod felvenni a kollégákat és a szolgáltatásokat is. Az utóbbi érdekesebb, hiszen egy konkrét fa struktúrát készíthetsz, ahol a különböző szolgáltatás kategóriákhoz különböző kollégákat vehetsz fel:

Uithings egyedi weboldal Online Időpontfoglalás
Szolgáltatások megadása és kollégák hozzájuk rendelése

Naptárnézetben pedig átláthatod az összes foglalásodat:

uithings egyedi időpontfoglaló wordpress oldal

Na jó de mennyi? 🤔

A feliratkozási modellek eszméletlenül hódítanak. Ez érthető is, hiszen a rendszeres kisebb összegű fizetések fix és előre számolható bevételt biztosítanak a cégeknek.

2022-re a software ipar összes bevételének 53%-a fog feliratkozásos modellből jönni

Digitalist Magazine

Ezzel nincs is baj, mert vannak olyan szolgáltatások, mint pl. a zene és film streaming szolgáltatás, ahol ez indokolt is, hiszen folyamatosan érkeznek a tartalmak és nekik folyamatosan jogdíjakat kell fizetniük. Vagy pl. a felhő tárhely szolgáltatás is hasonló lehet, bár léteznek olyan szolgáltatók az iparágban, ahol jelenleg tök nagy akcióval lehet egy életre megváltani a 2Tb-os tárhelyünket!

A feliratkozással igazából csak egy baj van, hogy egy idő után az emberek és a cégek megcsömörlenek tőlük. Hatalmas összegű pénzt lehet elkölteni rájuk úgy, hogy nem is vesszük észre. Én is emiatt váltottam le az Adobe design ökoszisztémámat Affinity-re.

Mondanom sem kell, hogy én sem akarok havi díjat beszedni egy ilyenért. Úgy döntöttem, hogy a foglalási rendszer árát egy összegben beleépítem az egyedi weboldal csomagba, hiszen egy ilyen fejlesztés az üzletednek inkább befektetés, mint költség.

Egyedi esetekben lehetőség van meglévő WordPress oldalakba való integrálás is, de garanciát csak általam épített weboldalra tudok vállalni.
Mivel minden igény egyedi, mindenképp kér ajánlatot és megbeszéljük a speciális igényeidet! 🙂


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Egyedi weboldal időpontfogaló rendszerrel

Automatizáld az időpontfogalalást, hogy te csak a fontos dolgokra figyelhess: az ügyfeleidre!
Uithings egyedi weboldal Online Időpontfoglalás

Miben segíthetek?